Banktegoeden Soeharto

De minister van Justitie en de procureur-generaal van Indonesië zullen nog vóór de parlementsverkiezingen van 7 juni een bezoek brengen aan Zwitserland en Oostenrijk om na te gaan of oud-president Soeharto daar banktegoeden heeft. Minister van Justitie Muladi zei gisteren dat president Habibie hem en openbaar aanklager Andi Ghalib heeft geïnstrueerd om na te gaan in hoeverre een recente banktransfer tussen Zwitserland en Oostenrijk verband houdt met buitenlandse tegoeden van Soeharto. Het Amerikaanse wweekblad Time meldde vorige week dat er onlangs 9 miljard dollar zou zijn overgemaakt van een Zwitserse naar een Oostenrijkse bank en schreef dat deze toebehoren aan de familie-Soeharto. De Soeharto-clan zou, nog steeds volgens Time, over contanten, aandelen en onroerend goed beschikken ter waarde van 15 miljard dollar. (Reuters)