Agent in VS bekent marteling immigrant

Een politieagent uit New York, die terecht staat wegens marteling, heeft gisteren toegegeven in 1997 een Haïtiaanse immigrant te hebben aangerand met een houten stok. De 27-jarige Justin Volpe bekende, nadat meerdere mensen tegen hem hadden getuigd. Hij zal waarschijnlijk tot levenslang worden veroordeeld. Samen met drie anderen, die ook terecht staan, mishandelde Volpe op het politiebureau in Brooklyn de Haïtiaan Abner Louima (32). Louima was gearresteerd na een opstootje buiten een nachtclub en was onderweg naar het politiebureau al tot bloedens toe geslagen. Volpe zei uit woede te hebben gehandeld omdat hij Louima – naar hij zich later herinnerde ten onrechte – aanzag voor degene die hem buiten de nachtclub geslagen had. De marteling van Louima heeft in de VS geleid tot verontwaardigde reacties en protesten op straat. (AP)