Zanger Normaal gewond bij ongeluk

Normaal-zanger Bennie Jolink is zaterdagavond gewond in het ziekenhuis opgenomen, nadat hij met zijn auto frontaal tegen een boom was gereden. De 52-jarige zanger was oververmoeid en reed waarschijnlijk te hard. Manager D. van Berkum noemde zijn toestand vanochtend ,,goed''. Jolink had in de studio in Zelhem twee dagen aan een nieuwe cd gewerkt en was op weg naar zijn woning in Hummelo.

Volgens Van Berkum heeft de zanger van de Achterhoekse popgroep op een smalle B-weg een bocht niet goed ingeschat. Er was, zo zegt hij, in elk geval geen drank in het spel. Jolink liep een gebroken borstbeen, een beschadigde knie en hartritmestoornissen op. Door bandlid Paul Kemper, die in een auto achter hem reed, is Jolink direct naar het ziekenhuis in Doetinchem gebracht. Hij werd wegens de hartproblemen opgenomen op de intensive care, maar is ,,alweer van alle apparaten af'', aldus Van Berkum. ,,Hij heeft veel pijn, maar is bij kennis en maakt het naar omstandigheden heel behoorlijk.''

Van Berkum gaat er van uit dat Jolink aan het begin van de nieuwe tournee, op 11 juni in Beekbergen, weer present zal zijn. De concerten van deze week zullen in ieder geval worden verschoven. Er wordt geen vervanger gezocht, zoals in 1992, toen Jolink na een vergelijkbaar ongeluk lange tijd niet kon optreden. Zanger Willem Duijn (Mouth and MacNeal) was toen `stand-in'.

Juist deze week zou Jolink in Hummelo het `georganiseerd verzet' van boerenorganisaties, gemeenten en andere betrokken instanties in de regio tegen de aanleg van de Betuwelijn en de noordoostelijke verbinding officieel van start laten gaan. Die bijeenkomst, gepland voor morgenavond, gaat niet door. ,,De doktoren vinden niet goed dat Bennie er naar toe gaat'', aldus Van Berkum. Er wordt gezocht naar een alternatief.