Vier Nederlanders bij Auch vermoord

Vier Nederlanders zijn op gruwelijke wijze om het leven gebracht in Montfort, in het departement Gers, in Zuidwest-Frankrijk. Hun lijken zijn zaterdag ontdekt, maar de Franse politie neemt aan dat zij donderdag of vrijdag zijn vermoord. Spoor en motief van de dader(s) ontbreken.

Het drama heeft zich afgespeeld in het vakantiehuis van het echtpaar Van Hulst uit Oss. Zij hadden het traditionele landhuis vorig jaar gekocht en sindsdien door plaatselijke handwerkslieden laten verbouwen. Tot nu toe is nergens uit gebleken dat hun komst kwaad bloed gezet had, integendeel. De taalbarrière zou het contact hoogstens beperkt hebben. De burgemeester van het 450 inwoners sterke dorp kende de Nederlanders niet. De officier van justitie in het naburige Auch spreekt van ,,een verschrikkelijke moord, wreed, op het barbaarse af''. Drie slachtoffers, mevrouw Van Hulst en haar zuster en zwager, de heer en mevrouw Nieuwenhuis uit Vianen, waren vastgebonden en gekeeld. Zij werden in drie verschillende kamers teruggevonden.

De heer Van Hulst werd met moeite teruggevonden in een blind kamertje dat van binnen gebarricadeerd was. Men vermoedt dat hij aan de aanvaller(s) heeft trachten te ontkomen. Hij is gedood door een kogel in het bovenlijf. Via een zolder heeft de politie het hok bereikt. Geen van de gebruikte wapens is teruggevonden.

De viervoudige moord werd ontdekt nadat Nederlandse vrienden alarm hadden geslagen. Zij verbleven in de omgeving en waren door de Van Hulsts vrijdag te eten uitgenodigd. Op de bewuste avond troffen zij het huis schijnbaar verlaten aan, de luiken waren gesloten, de auto's naar de politie aanneemt door de dader(s) zorgvuldig uit het zicht geparkeerd. [Vervolg MOORD:pagina ]