Van Nistelrooy uitgeroepen tot beste voetballer

Ruud van Nistelrooy is gisteravond tijdens het vijftiende VVCS Profvoetbalgala door zijn collega's uitgeroepen tot beste speler van het afgelopen seizoen. De 22-jarige spits van PSV werd met 31 treffers topscorer van de eredivisie. Hij kreeg de voorkeur boven Feyenoorder Kees van Wonderen en Utrecht-aanvaller Michael Mols.

Harry van der Laan, met dertig goals topscorer van de eerste divisie, kreeg de prijs van de beste speler van de eerste divisie. Een opmerkelijke keuze, omdat de spits van FC Den Bosch niet in aanmerking wenste te komen voor de uitverkiezing. Van der Laan gelooft niet in individuele prijzen, zo luidde zijn motivatie. Landskampioen Feyenoord mocht twee prijzen in ontvangst nemen: voor de beste keeper, Jurek Dudek, en voor de trainer van het jaar, coach Leo Beenhakker. (ANP)