Transavia herstructureert activiteiten

De omzet van Transavia is in het eind maart afgelopen boekjaar met 16 procent gestegen tot 782 miljoen gulden. De groei van het aantal passagiers met 14 procent tot ruim 3 miljoen leidde tot een operationeel resultaat van 40,1 miljoen gulden, tegen 32,2 miljoen in 1997/98. Daarnaast spekte de verkoop van twee Boeings 737-300 de winst voor belasting met ongeveer 20 miljoen, waardoor dit resultaat bijna verdubbelde tot 60,2 miljoen gulden.

De KLM-dochter gaat haar Europese activiteiten reorganiseren. De vluchten naar bestemmingen vanuit luchthavens buiten Nederland bieden onvoldoende uitzicht op een gezond rendement. Ook raakt Transavia de lijndienst op Londen Gatwick in de loop van dit jaar kwijt. Deze dienst zal elders binnen de KLM-groep worden voortgezet. Transavia verwacht dat het operationeel resultaat in 1999/2000 ten minste gelijk zal zijn aan dat van het afgelopen boekjaar. (ANP)