Stones repeteren ergens in Amsterdam

De Rolling Stones zijn het afgelopen weekeinde in Amsterdam neergestreken. De leden van de `Grootste Rock and Rollband ter Wereld' verblijven in het Amstel Hotel, hun favoriete logeeradres in de Benelux, en oefenen op een geheime locatie voor het laatste gedeelte van hun Bridges tot Babylon Tour. Een aantal Stonesfans heeft wel ontdekt waar wordt gerepeteerd, maar geeft aan de plaats daarvan geen bekendheid.

Een woordvoerder van de platenmaatschappij Virgin kon niet zeggen hoelang de rocksterren blijven. De Stones geven over twee weken een concert op de drafbaan in Groningen en op 18 juni op het Pinkpopterrein in Landgraaf.

Vorig jaar speelden Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood en Charlie Watts vijf keer in de Amsterdam ArenA en een keer op het Haagse Malieveld, waarmee ze bij elkaar 350.000 bezoekers trokken.

De kort geleden uitgekomen live-cd No Security van de Rolling Stones is voor ongeveer de helft opgenomen tijdens de concerten in de ArenA, wat ook blijkt uit de woorden die Mick Jagger uitspreekt tussen Gimme Shelter en Flip The Switch: ,,Ittizze gggoett ien Holland te sein''. Drie jaar terug zetten de Stones een deel van hun unplugged-album Stripped in het Amsterdamse Paradiso op de band. Het gerucht dat de Stones een dezer dagen een onverwacht concert geven in dezelfde poptempel, wordt vooralsnog van alle kanten weersproken.