Sparta en Excelsior ontmoeten elkaar in de nacompetitie

Samen met RKC doet Sparta namens de eredivisie mee aan de nacompetitie, die donderdag begint. De Rotterdamse club ontmoet daarin onder meer stadgenoot Excelsior. De twee ploegen treffen elkaar zondag voor het eerst op Woudestein. De andere ploegen in deze poule zijn FC Groningen en Helmond Sport. Alleen de nummer een speelt volgend seizoen in de eredivisie.

Voor Sparta, dat nog nooit degradeerde, was de nacompetitie het hoogst haalbare. Na de 5-0 nederlaag tegen concurrent NAC leek de ploeg van trainer Jan Everse twee weken geleden verloren. Een overwinning met dezelfde cijfers op het uitgebluste Fortuna deed Sparta toch weer opleven. Een gelijkspel bij Heerenveen (0-0) was zondag voldoende om definitief van de laatste plaats weg te blijven en op de zeventiende plaats te eindigen.

,,We hebben geluk gehad dat we de laatste wedstrijd tegen Heerenveen moesten spelen'', bekende de opgeluchte trainer Everse na afloop. ,,Zij hoefden nergens meer voor te strijden. Gelukkig hebben we ons geplaatst voor de nacompetitie. In veel kranten heb ik gelezen dat we al gedegradeerd waren. Dat is dus niet zo. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet. Kwalitatief hebben we betere spelers dan de ploegen in de eerste divisie. We zijn aan gewoon onze stand verplicht om als eerste te eindigen.''

Sparta kan zijn drie thuiswedstrijden in de nacompetitie weer op het eigen Spangen spelen. De afgelopen weken was de ploeg wegens de verbouwing van het stadion op Woudestein te gast. In de andere poule in de nacompetitie strijden RKC, Dordrecht'90, Emmen en FC Zwolle.

Het programma van de nacompetitie:

Ronde 1, donderdag 27 mei (20.00 uur): RKC Waalwijk-Emmen, Dordrecht'90-FC Zwolle; Sparta-FC Groningen, Helmond Sport-Excelsior.

Ronde 2, zondag 30 mei (14.30): Emmen-Dordrecht'90, FC Zwolle-RKC Waalwijk; FC Groningen-Helmond Sport, Excelsior-Sparta.

Ronde 3, vrijdag 11 juni (20.00): RKC Waalwijk-Dordrecht'90, Emmen-FC Zwolle; Sparta-Helmond Sport, FC Groningen-Excelsior (aanvang 19.00 uur).

Ronde 4, zondag 13 juni (14.30): Dordrecht'90-RKC Waalwijk, FC Zwolle-Emmen; Helmond Sport-Sparta, Excelsior-FC Groningen.

Ronde 5, woensdag 16 juni (20.00): Dordrecht'90-Emmen, RKC Waalwijk-FC Zwolle; Helmond Sport-FC Groningen, Sparta-Excelsior.

Ronde 6, zaterdag 19 juni (19.00): Emmen-RKC Waalwijk, FC Zwolle-Dordrecht'90; FC Groningen-Sparta, Excelsior-Helmond Sport.