Moord

De vrienden waren onverrichterzake teruggekeerd, maar sloegen zaterdag alarm. De telefoon van de familie Van Hulst bleef in gesprek geven.

Het laatste contact met het dorp was donderdagochtend vroeg, toen de heer Van Hulst vier bestelde rozijnenbroodjes heeft afgehaald bij de bakker. Maandag was de timmerman nog langs geweest om twee sloten op de bovenverdieping te vervangen. In Montfort is geschokt gereageerd. Een Parijse gepensioneerde, die er woont, vertrouwde het Franse persbureau AFP toe: ,,De mensen zijn hier open en gezellig, ze praten makkelijk met iedereen. Niemand begrijpt wat er in hun dorp gebeurd kan zijn.'' De lichamen van de slachtoffers zijn naar Toulouse overgebracht voor onderzoek. De wetenschappelijke brigade uit Parijs heeft de afgelopen dagen onderzoek gedaan in het huis om het kleinste aanknopingspunt te achterhalen. Het huis is kennelijk doorzocht, maar er zijn geen sporen van een worsteling. In het huis zouden geen waardevolle bezittingen zijn geweest. De justitie zegt nog geen verklaring te hebben, maar spreekt van ,,een goed voorbereide operatie''.