Getronics koopt belang Wang Global

Olivetti verkoopt zijn belang van 18 procent in het Amerikaanse IT-bedrijf Wang Global aan automatiseerder Getronics. Het Italiaanse telecombedrijf, net eigenaar geworden van Telecom Italia, zegt hierover een akkoord te hebben bereikt. Daarmee ziet het Amsterdamse Getronics zich gesteund in het bod van 3,7 miljard gulden (29,95 dollar per aandeel) op Wang Global. Olivetti is de belangrijkste aandeelhouder van het Amerikaanse IT-bedrijf. Getronics maakte zijn bod begin mei wereldkundig. Als de overneming slaagt wordt het de op twee na grootste netwerkautomatiseerder in Europa en schaart het zich onder de vijf grootsten ter wereld. Vrijdag bleek al dat de Amerikaanse kartelautoriteiten geen bezwaar maken tegen de Nederlands-Amerikaanse combinatie. Getronics verwacht op 7 juni het bod op Wang Global gestand te kunnen doen. (Reuters, ANP)