Coca-Cola past overnameakkoord aan

Coca-Cola en Cadbury Schweppes hebben hun overeenkomst voor de overname van enkele Cadbury-frisdrankmerken aangepast. Coca-Cola neemt de rechten op de merken Schweppes, Canada Dry, Gini, Oasis en Dr. Pepper niet over voor twaalf frisdrankmarkten binnen de Europese Unie en voor Zwitserland en Noorwegen. Uitgezonderd zijn de EU-lidstaten Groot-Brittannië, Ierland en Griekenland. De Amerikaanse frisdrankproducent ondervindt te veel hinder van de kartelautoriteiten in een aantal EU-lidstaten. Door de herziening hoeft Coca-Cola nog maar 1,1 miljard dollar (2,26 miljard gulden) te betalen in plaats van de vorig jaar december afgesproken 1,85 miljard dollar. In de oude overeenkomst waren al de Amerikaanse, de Franse en de Zuid-Afrikaanse markt uitgesloten. (KRF, AP)