Blangé denkt aan afscheid

Volleyballer Peter Blangé heeft zijn vierde Italiaanse titel gewonnen. Met Treviso won de 34-jarige Nederlander ook de tweede wedstrijd in de finale van de play-offs van Modena, de ploeg van Bas van de Goor. Het werd na een hectische avond 3-2 voor Treviso. ,,Het was oorlog'', vertelt Blangé. ,,Er werd voortdurend van alles op het veld gegooid, munten, flessen, wc-rollen. Ook waren er vechtpartijen op de tribunes, waar zelfs onze reserves bij betrokken raakten.''

Treviso was dit seizoen oppermachtig. De ploeg won onder meer alle acht wedstrijden van medefinalist Modena. ,,Ze hebben in totaal maar vier sets van ons gewonnen, dus kunnen ze niet zeuren'', aldus Blangé, die in de krant las dat hij nu de buitenlandse volleyballer is met de meeste kampioenschappen. Ron Zwerver staat tweede met drie titels. Hij was zondag als supporter in Modena aanwezig. De vreugde bij Treviso werd enigszins getemperd doordat speler Pippi zijn kruisbanden scheurde.

Wacht je nu op een telefoontje van bondscoach Toon Gerbrands?

Blangé: ,,Nee. Ik wacht nergens op. Maar als er wat zit aan te komen, zal het snel gebeuren. Ik weet niet of er een terugkeer inzit. Maar praten kan altijd.''

Waar speel je volgend jaar?

,,Dat weet ik nog niet. Veel hangt af van de ontwikkelingen bij de nationale ploeg. Zitten die op een dood spoor, dan heb ik misschien wel mijn laatste wedstrijd gespeeld. Treviso wil dat ik blijf, maar de kans is groot dat ik definitief naar Nederland terugkom. Ik heb negen jaar in het buitenland gespeeld en dat is me steeds meer gaan tegenstaan. Misschien is dit wel het perfecte moment om te stoppen. Ik heb alles gewonnen. Het zal zeker een gok zijn om bij een Nederlandse club te gaan spelen, maar ik ben dan in ieder geval wel lekker thuis.''

Wat vind je ervan dat de spelregels voortdurend veranderen?

,,Het gaat er zeker niet op vooruit met dat rally-pointsysteem. Ik had het zelf gezocht in het inkorten van de sets tot tien punten. Onze wedstrijd van zondag duurde met het oude systeem drie uur, maar er was niemand die de zaal uitliep.''