AC Milan in Italië de zuinige kampioen

AC Milan heeft na twee desastreuze seizoenen de titel in Italië terug. Door een 2-1 zege op Perugia bleef de club van voorzitter Silvio Berlusconi op de laatste speeldag van de Serie A Lazio Roma een punt voor. Trainer Alberto Zaccheroni, in zijn eerste seizoen bezig in Milaan, zei pas twee weken geleden voor het eerst in het kampioenschap te hebben geloofd na de zege op Juventus.

Milan is vooral een zuinige kampioen. De ploeg van de veteranen Maldini, Costacurta en Albertini won deze competitie dertien keer met slechts een doelpunt verschil. Twee maanden geleden stond Milan nog ver achter op Lazio en Fiorentina. Uit de laatste zeven wedstrijden werden echter de maximale 21 punten gehaald, terwijl de concurrenten punten bleven verspelen. Fiorentina stond liefst zeventien weken aan kop, Lazio Roma twaalf en werd vorige week pas voor het eerst voorbijgestreefd door Milan.

Bij Lazio Roma investeerde voorzitter Cragnotti voor het seizoen liefst 270 miljoen gulden aan nieuwe spelers. De titel leverde het uiteindelijk niet op, het winnen van de laatste Europa Cup 2 was een troostprijs. Cragnotti kondigde gisteren aan dat ondanks de teleurstellende prestatie in de competitie de Chileense spits Marcelo Salas en de Zweedse trainer Sven Goren Eriksson bij de club zullen blijven.

Stadgenoot AS Roma verzekerde zich via een 4-1 overwinning op Vicenza van deelname aan het toernooi om de UEFA Cup. Juventus versloeg Venezia met 3-2. Daardoor zit het seizoen er voor de club van Edgar Davids nog niet op. In een dubbele ontmoeting met Udinese moet duidelijk worden welke Italiaanse club AS Roma in de UEFA Cup zal vergezellen.