Selectie: Radio

Tema. Aandacht voor de behandeling van jeugdige criminelen en in hoeverre in de loop der jaren het bestraffen is veranderd. Radio 5, 14.02-15.00u.

Latijns-Amerikaanse muziek. Over de invloed die Cubaanse muziek heeft op de muziek in andere landen. Radio 5, 15.30-16.00u.

Weekendcafé. Onder anderen zingt Hans de Booij een lied over twee vrijende vlinders en speelt Maarten van Roozendaal live een nummer van zijn cd Kerstmis in april. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Onder meer een portret van Tibor Fischer (1959) wiens eerste roman Under the Frog in 1993 genomineerd werd voor de Booker Prize en onderscheiden met een Betty Trask Award. In Nederlandse vertaling verscheen van hem Ik roof dus ik ben. Hierin beschrijft hij met veel humor een bankoverval die – mits filosofisch uitgevoerd – niemand kwaad doet. Radio 5, 17.02-18.00u.

Het roze rijk. Vandaag wordt voor de 14e keer de Aids Memorial Day gehouden, de dag waarop wereldwijd aids-slachtoffers worden herdacht. Peter van Rooijen, directeur van het Aids Fonds praat over de ontwikkelingen op het gebied van HIV en aids. Ook aandacht voor de vraag hoe mensen met HIV richting en zin aan hun leven geven. Radio 5, 18.02-18.45u.

Easy listening. Een twee uur durende uitzending over de vandaag 75 jaar oud geworden Charles Aznavour. De Franse, nog steeds optredende, artiest schreef 900 chansons, verkocht 100 miljoen platen en maakte 60 films. Onder andere met La Bohème, Non je n'ai rien oublié, The old fashioned way en commentaar op zijn belangrijkste chansons. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.