Loting Parijs koppelt Krajicek op Roland Garros aan Gambill

Richard Krajicek speelt in de eerste ronde van Roland Garros tegen de Amerikaan Jan-Michael Gambill. De Nederlander is als vijfde geplaatst bij het graveltoernooi in Parijs. In de eerste ronde staat ook een Nederlandse confrontatie op het programma met het treffen tussen Sjeng Schalken en Paul Haarhuis.

Krajicek stond dit jaar al twee keer eerder tegenover Gambill. Hij versloeg de 21-jarige Amerikaan zowel in Rome als in Indian Wells. Bij winst treft de huidige nummer vijf van de wereld de winnaar van het duel Woodforde-Spadea.

Jan Siemerink komt tegenover de Argentijn Guillermo Canas te staan. Mocht hij de tweede ronde bereiken, treft de linkshandige Nederlander vermoedelijk Gustavo Kuerten. De Braziliaan won twee jaar geleden het toernooi in Parijs en demonstreerde onlangs in Rome weer zijn grote gaven op gravel.

John van Lottum speelt tegen de Italiaan Davide Sanguinetti. De Russische nummer één Jevgeni Kafelnikov staat tegenover Michael Chang, die het toernooi tien jaar geleden won.

Bij de vrouwen koppelde het lot Amanda Hopmans aan Martina Hingis, de nummer één van de wereld. De Brabantse maakt voor het eerst haar opwachting in het hoofdtoernooi. Brenda Schultz-McCarthy viert in Parijs haar rentree in het profcircuit tegen de Australische Alicia Molik. Miriam Oremans treft de Amerikaanse Chanda Rubin, Kristie Boogert en Seda Noorlander staan beiden tegenover een qualifier.

Bij het vrouwentoernooi in Straatsburg zorgde Jennifer Capriati voor een verrassing. De 23-jarige Amerikaanse bereikte gisteren de finale door een zege op de Tsjechische Denia Chladkova, 6-4 en 7-5. Daarmee drong Capriati voor het eerst sinds 1997 weer door tot de eindstrijd van een WTA-toernooi. De olympisch kampioene van 1992 gold jarenlang als het wonderkind van het vrouwentennis, maar bezweek onder de druk en raakte vervolgens aan de drugs. In de finale treft Capriati de Russin Elena Lichovtseva.

Australië staat voor de zevende keer in de finale van de World Team Cup. Daarin speelt de ploeg van kopman Patrick Rafter vandaag tegen Zweden. De Australiërs forceerden gisteren in Düsseldorf de beslissing tegen de Verenigde Staten in de beide enkelspelen. Mark Philippoussis versloeg Richey Reneberg, 6-4, 6-7 en 7-5. Rafter rekende voor ruim elfduizend toeschouwers af met Pete Sampras, 6-3 en 7-5.