Den Bosch begint hockeytoernooi met overwinning

Den Bosch is het Europa-Cuptoernooi voor landskampioenen begonnen met een overwinning. De ploeg van trainer-coach Toon Siepman won gisteren in Terrassa met 2-0 van de Engelse titelhouder Cannock. Beide doelpunten kwamen op naam van topscorer Piet-Hein Geeris. Den Bosch vervolgt het toernooi vandaag tegen het Wit-Russische Brest, morgen gevolgd door het sleutelduel tegen de Duitse landskampioen Harvestehuder THC. De winnaar van groep B treft maandag in de finale vermoedelijk de Spaanse thuisploeg Club Egara.

Pas vijf minuten voor het begin van de wedstrijd bleek doelman Ronald Jansen gisteren inzetbaar bij de ploeg die dit seizoen de landstitel moest afstaan aan Bloemendaal. De 35-jarige international ging woensdag door zijn rug toen hij zijn zoontje wilde optillen. Pijnstillers hielden Jansen gisteren op de been in het duel waarin Den Bosch volgens coach Siepman ,,zeer nerveus'' van start ging.