De Nacht van Wiegel 11

De onzinnige daad van H. Wiegel kan slechts gezien worden als te zijn gericht op vernietiging. Politiek vandalisme lijkt mij hierbij een juiste kwalificatie. Het geeft in hoge mate geen pas om een kabinet op dit moment – in een tijd, dat er veel te regeren valt – in een crisis te brengen.

De VVD zit met een ernstig probleem nu haar ere-lid keihard in eigen doel heeft geschoten. En de PvdA heeft – naast een opgestapt D66 – te maken met een aangeschoten coalitie-partner. Ondanks deze politiek onprettige situatie, verdient een harde aanbeveling om een zakelijk rompkabinet van VVD – en PvdA-bewindslieden in ernstige overweging te nemen. Uit democratisch oogpunt is dit niet de meest perfecte benadering. Hier staat tegenover, dat Nederland – alle belangen die `wij' gezamenlijk hebben – niet is gediend met verkiezingen die welbeschouwd niet echt over iets gaan. Dan kan er beter zakelijk geregeerd worden.

    • Mr. J. V.D. Hoest