De Nacht van Wiegel 10

Het orakel heeft gesproken als was hij de godheid zelve. De man die het altijd had over de mensen thuis die het zo goed begrepen. Maar de mensen thuis niet voor vol aanziet om mede te kunnen laten bepalen welke wetgeving goed is voor het land. Een man die naar nu blijkt alleen eigenbelang laat prevaleren boven landsbelang. Terwijl hij toch wist dat, ook op het moment dat hij in de Eerste Kamer plaats nam, er een regeerakkoord lag over het referendum dat mede ondertekend was door de VVD. Dan kan je wel principes hebben, maar dan laat je toch niet willens en wetens een kabinet vallen waar nota bene je eigen partij in zit. Hier is sprake van pure arrogantie van de macht. Op een gluiperige manier heeft hij een ieder een loer gedraaid, zelfs de mensen van zijn eigen partij. En geeft vervolgens de schuld aan D66. Deze partij die voor vernieuwing staat en misschien niet altijd even handig opereert heeft dit niet verdiend. Mocht het tot verkiezing komen dan heeft D66 toch het voordeel van de twijfel. Want zij waren naar mijn mening meer oprecht dan de man die na zijn uitspraak vertrok als een dief in de nacht. Het is te veel eer om deze nacht naar hem te vernoemen. Hoe ik hem vroeger ook waardeerde, hij mag wat mij betreft verbannen worden naar zijn boerderij in Diever, tot hij tot inzicht komt dat het tijdperk van autoritaire mannetjes voorbij hoort te zijn.

    • Hendrik Ido Ambacht
    • Ruud Scheenjes