`Coty wil Revlon kopen'

Het Amerikaanse cosmeticaconcern Revlon onderhandelt over de verkoop van onderdelen aan branchegenoot Coty, zo meldt The New York Times. Revlon maakte onlangs bekend belangen te willen afstoten. Unilever werd meteen genoemd als mogelijke koper.

Volgens de Amerikaanse krant is bij de onderhandelingen ook de mogelijkheid aan de orde van een volledige overname van Revlon. Daarmee zou naar schatting 3,5 miljard dollar (7,2 miljard gulden) zijn gemoeid, inclusief de overname van 2,2 miljard dollar aan schulden. Revlon had vorig jaar een omzet van 2,25 miljard dollar, Coty van 1,6 miljard dollar. Coty is in meerderheid eigendom van de Duitse holding Joh. A. Benckiser. Die is ook grootaandeelhouder van de aan de Amsterdamse beurs genoteerde wasmiddelenproducent Benckiser NV. In 1997 maakte Benckiser de divisies wasmiddelen en cosmetica los van elkaar. De cosmeticatak kreeg onder de naam Coty een beursnotering in New York. (KRF, ANP)