Wereldnieuws

EERLIJK – Het Braziliaanse model Luciana Morad (29) heeft in New York het leven geschonken aan een zoon. De zoon zal in de burgerlijke stand worden opgenomen als Lucas Jagger, als DNA-tests hebben aangetoond dat de vader Mick Jagger (55) is, de Britse zanger van The Rolling Stones.

,,Mick heeft zich als een volmaakte gentleman gedragen'', zei een niet nader genoemde bron uit kringen rondom The Rolling Stones. ,,Zodra hij zeker weet dat het zijn zoon is, zal hij een goede vader zijn.'' Jagger is al vader van zes kinderen.

Berichten over de verhouding van Jagger en Morad deden Jaggers echtgenote, het Texaanse model Jerry Hall (42), besluiten een begin te maken met de aanvraag tot echtscheiding. Hall nam het advocatenbureau in de arm dat er eerder voor had gezorgd dat de inmiddels overleden Britse prinses Diana na haar scheiding 17 miljoen pond kreeg van haar ex-echtgenoot, de Britse prins Charles. Volgens geruchten zou Hall 30 miljoen pond eisen van Jagger, naar schatting eenvijfde van Jaggers totale vermogen.

Maar misschien gaat de scheiding van Jagger en Hall niet door. Volgens verschillende Engelse kranten heeft Jagger Hall overgehaald om gezamenlijk in huwelijkstherapie te gaan. ,,Jagger heeft beloofd dat hij volstrekt eerlijk zal zijn over zijn verleden, als dat zijn huwelijk kan redden'', aldus een anonieme vriend van Jagger. ,,Mick beseft dat dat zijn laatste kans is. Hij heeft al zijn charme moeten gebruiken om Jerry over te halen in therapie te gaan.''

Jagger gaat overigens samenwerken met een oude liefde, de Britse zangeres Marianne Faithful (52). Volgens het Britse dagblad The Times zullen ze in juni in Londen samen `Sister Morphine' ten gehore brengen, een nummer dat Jagger een jaar of dertig geleden voor Faithful schreef. De twee hebben tot nu toe nooit gezamenlijk opgetreden.

KLONEN – Mohamed Al Fayed, de Egyptische eigenaar van het Londense warenhuis Harrods, wil na zijn dood in het warenhuis blijven. Al Fayed, de vader van de overleden minnaar van prinses Diana, Dodi Al Fayed, wil worden bijgezet in een kist op de top van de koepel van het warenhuis, zo gaf hij deze week via een woordvoerder te kennen. Al Fayed, wiens verzoek om Brits staatsburgerschap vorige maand werd afgewezen, liet ook weten dat hij gekloond wil worden.

KERSTMIS – De Britse filmacteur Hugh Grant, vriend van het Britse model Elizabeth Hurley, wil kinderen. ,,Het is vernederend om Kerstmis zonder kinderen te vieren'', zei Grant, die bekend is van de film `Four Weddings and a Funeral' en een arrestatie wegens hoerenloperij. ,,Al mijn vrienden hebben kinderen en ik ben een droevige figuur.''

ONTBINDING – De oorzaak van de dood van de Amerikaanse country-zangeres Tammy Wynette is beschadiging van het hart door bloedproppen. Dit blijkt uit de autopsie die op het lichaam is verricht, nadat het Wynette een jaar na haar dood uit een graf in Nashville, Tennessee is opgegraven. De autopsie gebeurde op verzoek van Wynette's vier dochters, die een proces hebben aangespannen tegen de dokter van hun moeder, Wallis Marsh. Zij eisen 50 miljoen schadevergoeding van hem, omdat hun moeder nog zou hebben geleefd als hij haar beter had behandeld.

Lijkschouwer Bruce Willy vond sporen van de pijnstiller Versed in het lichaam van Wynette, maar kon niet met zekerheid zeggen of dit invloed had gehad op het functioneren van Wynette's hart. Hiervoor was het lichaam van Wynette te zeer ontbonden.

Samenstelling Bernard Hulsman