VS: discussie over hormonenvlees

De Amerikaanse autoriteiten zijn bereid tot wetenschappelijke discussies met de Europeanen over de effecten van de consumptie van hormonenvlees op de gezondheid van de mens. Dat is gisteren in Dublin afgesproken tussen Europees landbouwcommissaris Fischler en de Amerikaanse minister van Landbouw Dan Glickman. Ondertussen gaan de onderhandelingen over compensaties en sancties in het Amerikaans-Europese conflict over hormonenvlees gewoon door. De Europese Unie blijft vooralsnog vasthouden aan het standpunt dat groeihormonen in vlees schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. De Amerikanen ontkennen dit. De Wereldhandelsorganisatie (WTO) heeft tot twee keer toe het EU-verbod op de invoer van Amerikaans hormoonvlees strijdig verklaard met de internationale handelsregels. (Reuters, AFP)