Telecom Italia vangt bot

Een poging van Telecom Italia om op de valreep het overnamebod van Olivetti te blokkeren via een ingreep van de beurscommissie Consob is gisteren mislukt. Vanavond loopt het openbare bod af. Olivetti hoopt dat meer dan 50 procent van de aandeelhouders ingaat op zijn bod van 11,5 euro (25,3 gulden) per aandeel Telecom Italia. Volgens de statuten van Telecom Italia krijgen aandeelhouders met minder dan 50 procent van de aandelen maar 3 procent van het stemrecht. Persbureaus en radiozenders verspreidden gisteren het bericht dat Olivetti al toezeggingen voor 42 tot 47 procent had.

Telecom Italia heeft bij de Consob, die moet toezien op de juiste procedures bij een openbaar bod, protest aangetekend tegen deze berichten en gevraagd het bod van Olivetti op te schorten. De Consob wees het verzoek af, maar waarschuwde Olivetti wel dat het alleen feitelijke informatie mag uitgeven, geen interpretaties of verwachtingen. (Marc Leijendekker, Rome)

    • Marc Leijendekker