Ronaldo moet voor commissie verschijnen

Ronaldo wordt als getuige opgeroepen in een onderzoek dat een Braziliaanse commissie heeft ingesteld naar de oorzaak van de epileptische aanval die hij voor de WK-finale van vorig jaar kreeg. De commissie wil weten waarom de ploegartsen Ronaldo toestemming gaven de wedstrijd te spelen.

Ronaldo is gevraagd zich te melden bij de medische commissie van Rio de Janeiro wanneer hij over twee weken in Brazilië terugkeert. De commissie onderzoekt de handelwijze van de ploegartsen Toledo en Da Matta. Ronaldo werd vlak voor de finale naar het ziekenhuis overgebracht en uit de opstelling van Brazilië geschrapt. Bij terugkeer in het stadion gaven de artsen Ronaldo toestemming te spelen. Eerder werden al bondscoach Zagallo, technisch directeur Zico en de artsen ondervraagd. (AP)