Overleg over benzinepompen loopt spaak

De benzinemaatschappijen en belangenorganisaties zijn gisteren boos opgestapt uit een overleg met de overheid over meer marktwerking bij benzineverkoop. Oliemaatschappijen als Shell, Fina en Texaco en belangenorganisatie Bovag vinden dat ze te weinig ruimte krijgen om fundamentele bezwaren naar voren te brengen. Volgens een woordvoerder van Economische Zaken echter gaat het overleg alleen nog over de invoering van het kabinetsbesluit, waar de Tweede Kamer mee heeft ingestemd. ,,Het zou staatsrechtelijk een raar nummer zijn als we in het overleg het weer over de fundamenten zouden hebben, terwijl het parlement daar al over beslist heeft.''

Het kabinet wil meer benzinestations langs de snelweg om de concurrentie te bevorderen. De benzinemaatschappijen stellen dat de benzineprijs weinig ruimte laat voor meer concurrentie, omdat de belasting het grootste deel van de prijs bepaalt. (ANP)