MKB positiever over economie

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf hebben weer wat meer vertrouwen in de economie. Een groeiend aantal verwacht dat omzet dit jaar zal stijgen en dat er winst gemaakt zal worden. Dat blijkt uit onderzoek in het eerste kwartaal door koepel MKB-Nederland. Het toegenomen optimisme is direct terug te zien in verbeterde werkgelegenheidsverwachtingen.

Het vorige kwartaal verwachtten mkb-ondernemers nog dit jaar in totaal 100.000 nieuwe arbeidsplaatsen te scheppen, inmiddels zijn dat er 110.000. In het eerste kwartaal zijn er al 27.000 nieuwe banen bijgekomen. Zorgen zijn er wel over het opvullen van vacatures. Op dit moment hebben 72.000 (van de 515.000) mkb-bedrijven liefst 136.500 vacatures. De meeste daarvan zijn voor productiepersoneel. Het aantal vacatures stijgt en dat duidt er volgens MKB-Nederland op dat er geen rek meer zit in het extra laten overwerken. (ANP)