IJsbeer in de asperges

Spelen met stamppot. Op je bord een kasteel bouwen van boerenkool en daar een gracht omheen graven waar de jus in stroomt. Dat is leuk. Maar het mag eigenlijk niet. Eten is om op te eten. Hoewel, in de vorige eeuw en ook lang daarvoor, echte koks het ook heel leuk vonden om met eten te spelen. Ze knutselden net zo lang aan een gebakken vis tot hij eruit zag als een fleurig zeilbootje. Als ze zelf niets kon bedenken waren er boeken waarin stond op welke manier je drie varkenskarbonaden kon omtoveren in een kleine Chinese tempel, of hoe je van een halve kip en een banaan een romantisch bruggetje maakt. Het gaat ook wel eens vanzelf. Laatst, toen we aspergestamppot aten leek het wel een poollandschap op het bord. Met ijsberen en al.

Horlogerie

    • Philip Mechanicus