Hulp voor Bosnië en Herzegovina

Internationale donoren hebben Bosnië en Herzegovina voor het lopende jaar wederopbouwhulp toezegd ter waarde van 1,05 miljard dollar (2,17 miljard gulden). Dat is het laatste deel van een na de burgeroorlog (1992-1995) opgezet hulp- en herstelprogramma met een totale waarde van 5,1 miljard dollar (10,6 miljard gulden). Dat hebben 45 donorlanden en 30 hulporganisaties gisteravond afgesproken tijdens een tweedaagse donorconferentie in Brussel die is georganiseerd door de Wereldbank en de Europese Commissie.

Vandaag werd verder overlegd over voortzetting en geleidelijke afbouw van de hulp aan Bosnië tot 2005. Als het aan de Wereldbank ligt ontvangt Bosnië over de eerste vijf jaar van de volgende eeuw nog eens 2,5 miljard dollar aan hulp. (Ferry Versteeg, Brussel)

    • Ferry Versteeg