Geldboetes voor fans van Vitesse

De politierechter in Arnhem heeft gisteren 43 aanhangers van de voetbalclub Vitesse veroordeeld tot een geldboete van vierhonderd gulden wegens het negeren van politie-orders.

De 43 behoren tot een groep van 134 supporters, die na de wedstrijd Vitesse - FC Twente op 10 april tijdens een `bliksemactie' door de mobiele politie werd aangehouden. Volgens de politie veroorzaakten de supporters in toenemende mate overlast.

De supporters zouden de eigen Vitesse-stewards lastig vallen en fans van bezoekende clubs agressief bejegenen. De groep werd na de wedstrijd tegen Twente door de politie gesommeerd de omgeving van het station te verlaten. De 134 supporters die daaraan geen gehoor gaven, werden opgepakt.

Vijftig van hen moesten gisteren bij de politierechter in Arnhem voorkomen. Zeven werden vrijgesproken: de politierechter achtte het aannemelijk dat ze het bevel van de politie niet gehoord hadden. Negenentwintig fans hadden al eerder strafvervolging afgekocht. De overige verdachten, 55 in getal, zijn minderjarig en moeten in twee zittingen op 11 en 18 juni voorkomen.