Examenmail

Aaaahhhhhh scooters...

Stel je voor... Het is kwart voor vier, nog anderhalf uur voor je Wiskunde B. examen. Het is best te doen, alleen moet je nog zes van de dertien vragen. Het is redelijk rustig in de gymzaal. Toch krijg je het nu moeilijk met concentreren, nadenken is vermoeiender dan je denkt! Toch probeer je vol te houden en door te zetten. Het lijkt je te gaan lukken totdat... het hinderlijke geluid van een scooteralarm doordringend klinkt. Godverd*mme, bij ons op school misschien een luxe probleem, maar hinderlijk blijft het! Daarom, geachte mede-scholieren, ZET JE ALARM VAN JE SCOOTER UIT. Liefs.

Mechteld Flohil,

V.C.L., Den Haag

Mavo-leerling

Het is mij als MAVO-leerling opgevallen dat u bij de examenpagina alleen aandacht besteedt aan het VWO-examen. Gaat u er hierbij vanuit dat Mavo- en Havo-leerlingen uw zogenaamde `kwaliteitskrant' toch niet lezen? Als dit de reden is, getuigt dat volgens mij van grote minachting voor de Mavo- en Havo-leerlingen. Hier stoor ik mij bijzonder aan. Dit wilde ik even kwijt!

R.J v/d Merbel

Kubus

Vroeger had je met wiskunde B ruimtemeetkunde-figuren die gewoon kubus, balk of piramide genoemd werden. Nu verzinnen ze zo'n idioot figuur dat het niet eens een naam heeft, laat staan dat je er berekeningen mee kunt uitvoeren. Ramon van Oppen, 6 VWO, Bernardinuscollege Heerlen

Nietjes

Hebben de mensen die het eindexamen samenstellen nooit van nietjes gehoord? Het is een kleine moeite om de examenopgaven aan elkaar te nieten en de meeste leerlingen zijn er erg mee geholpen. Bij het biologie eindexamen VWO (2 boekjes en een bijlage), wat sowieso al te lang was (48 vragen), moesten we zoeken in het informatieboekje dat bij het vragenboekje hoorde. Op een gegeven moment lagen alle bladen door elkaar en niet alleen bij mij. Dit gaat geheid een keer mis, dacht ik, en ja hoor: donderdag 20 mei, aardrijkskunde-eindexamen. Eén blad met de vragen 16 t/m 23 ben ik vergeten te maken, omdat dit onderop was geraakt op mijn stapel losse bladen. Dit scheelt me niet alleen twee punten van mijn cijfer, maar dit kan ook net mijn slaging schelen.

Julia Broos,

VWO, St. Stanislascollege Delft

Liefste kantine

Beste mensen, Je moet wel jaloers zijn op onze school, dankzij onze kantinemensen. Tijdens het examen sluipen zij, als kaboutertjes, thee en koffie rondbrengend door de examenruimte. Bij zoveel liefde kan je examen alleen nog maar goed gaan, toch???

Mechteld Flohil, Vrijzinnig Christelijk Lyceum, Den Haag

eindexamen99www.nrc.nl