Woede CNV over bonusregeling Nedlloyd

De CNV Bedrijvenbond heeft geen goed woord over voor de bonus die Nedlloyd aan het personeel uitkeert. Die wordt betaald uit de lucratieve verkoop van zijn landpoot aan Deutsche Post.

De transactie levert het Rotterdamse transportconcern 1,17 miljard gulden op. Tot de Nedlloyd-landtak behoren onder andere Van Gend en loos en Nedlloyd Chemical Logistics. Managers die langer dan vijf jaar bij de vervoerspoot in dienst zijn, kunnen rekenen op een bonus van 30.000 gulden bruto. Dat bedrag kan oplopen tot 60.000 gulden of meer.

De vierduizend werknemers worden volgens de bond ,,afgescheept'' met 2.200 gulden bruto. De CNV Bedrijvenbond stelt dat de mensen die het eigenlijke werk leveren, ,,opnieuw minder worden beloond dan degenen die de prestatie aansturen''. (ANP)