OESO: regelgeving onderzoeken

Alle landen van de G7 (Groep van zeven industrielanden) moeten hun systeem van regelgeving diepgaand laten onderzoeken door de OESO naar het voorbeeld van de VS, Japan en Italië. Dit heeft plaatsvervangend secretaris-generaal Joanna Shelton van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling), de club van 29 rijke landen, gisteren gezegd.

Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Canada hebben nog niet om een onderzoek door de OESO gevraagd. Gisteren kwam de OESO met het rapport over de Verenigde Staten.

Uit het rapport blijkt volgens Shelton dat de VS een solide kader van regelgeving hebben, ondanks hun imago van `Far West' waar alles is toegestaan. Dit kader maakt volgens Shelton een goed en vrij functioneren van de Amerikaanse markt mogelijk.

De Amerikaanse economie blijkt niet minder gereguleerd dan andere economieën, maar het verschil zit erin dat de regelgeving concurrentie gemakkelijker maakt. De kwaliteit van de regelgeving heeft de Amerikaanse economie tot een van de meest innovatieve, flexibele en open van de OESO-lidstaten gemaakt, aldus het rapport. (AFP)