`Non-foodbranches' zien omzet stijgen

In de eerste drie maanden van het jaar is de omzet in de non-foodbranches met 8,4 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De meubelindustrie deed het buitengewoon goed. Die genereerde in maart 16 procent meer inkomsten dan in maart '98. Supermarkten en andere voedingsmiddelenwinkels zetten daarentegen 0,2 procent minder om. De totale omzet in de detailhandel is in het eerste kwartaal van dit jaar met 4,6 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Januari en februari zagen een bescheiden omzetgroei; in maart schoot die met meer dan 10 procent omhoog. Het CBS merkt wel op dat de maand dit jaar meer koopdagen telde dan vorig jaar. Als hiervoor een correctie wordt aangebracht, komt de omzetgroei van de detailhandel uit op 7,4 procent. (ANP)