GALERIE

Michael Tedja/Charlotte Schleiffert

Bureau Amsterdam heeft haar expositieruimte gevuld met werk van twee kunstenaars die erg aan elkaar gewaagd zijn. Michael Tedja en Charlotte Schleiffert maken beiden directe, humorvolle tekeningen en collages op groot formaat. Het werk van Schleiffert is ondanks de vaak gewelddadige en pornografische onderwerpen heel verleidelijk. Tedjas voorstellingen zijn minder shockerend, maar zijn wel geschilderd in een vergelijkbare gretige stijl. T/m 13 juni, Rozenstraat 59, Amsterdam. Di t/m zo 11-17u

Leve de provincie

Rob Malasch van Galerie Serieuze Zaken noemt zichzelf een chauvinistische Amsterdammer, maar moet desondanks toegeven dat er ook buiten de hoofdstad wel eens aardige kunst gemaakt wordt. Op de tentoonstelling `Lang leve de provincie' toont hij werk van Henk van den Berg (Breda), Tom Bogaard (Delft), Marcel Doorduin (Arnhem), Arnout Killian (Limbricht) en Marten Winters (Leeuwarden). T/m 15 juni, Elandstraat 90, Amsterdam. Di t/m za 12-18u.

René Jolink

De schilderijen van René Jolink tonen beeldmotieven die in de traditie van de schilderkunst verankerd liggen, zoals landschappen, bomen, bloemen of portretten. Op het eerste gezicht lijken zijn voorstellingen foto's te zijn, gesluierd door een laag witte verf. In werkelijkheid zijn het afdrukken van op paneel geschilderde beelden, die door middel van druktechnieken op schilderslinnen zijn overgezet. T/m 12 juni in Galerie De Expeditie, Leliegracht 47, Amsterdam. Wo t/m za 13-18u.

Ann Veronica Janssens

Het beeldende kunst-programma van het Festival a/d Werf bestaat dit jaar slechts uit het werk van één kunstenaar. De Belgische Ann Veronica Janssens heeft de hele binnenstad van Utrecht als haar werkterrein genomen en realiseerde daar een twaalftal projecten onder de noemer Super Space. Een donkere voetgangerstunnel wordt met nevel afgesloten, toeschouwers kunnen rondrijden in een auto met zweverige muziek en geheimzinnige boodschappen worden op rijksdaalders in omloop gebracht. 20 t/m 29 mei, dag 12-22u. Inl Festivalpaviljoen, Neude, Utrecht.

En verder

Schilderijen van Guido Vlottes t/m 26 juni in De Praktijk, Lauriergracht 96, Amsterdam; Hewald Jongenelis en Silvia B. t/m 19 juni in Galerie Singel 74, Amsterdam; Schilderijen van Wolfgang Schneider t/m 22 juni in Galerie Josine Bokhoven, Prinsengracht 154, Amsterdam; Schilderijen van JCJ Vanderheyden en tekeningen en beelden van Eja Siepman van den Berg t/m 20 juni in Kunstruimte Wagemans, Hoofdstraat 17, Beetsterzwaag; Installatie van Hester Keyser en Norman Beierle in Galerie Prima Vista, Nieuwe Rijn 94, Leiden.