FILMS

Another Day In Paradise

Tweede speelfilm van fotograaf Larry Clark toont het opwindende en tragische bestaan van vier verslaafde dieven in het middenwesten van Amerika, twee tieners (Vincent Kartheiser en Natasha Gregson Warner) en twee veertigers (James Woods en Melanie Griffith), die voor zolang het duurt een gelukkig gezinnetje vormen. Clark laat alle doorstane ellende aftroeven door de jeugd op het gezicht van Kartheiser Amsterdam: Kriterion Theater/Studio K.

Babe in de grote stad

Tweede film over Babe, de buitengewone big, ruilt de zonnige charme van de eerste film in voor uitzinniger en platter vermaak. De art direction is adembenemend. Babe komt terecht in een stad waar zowel de Eiffeltoren als het Hollywoodsign als het Vrijheidsbeeld de skyline bepalen. Babe maakt onder de dieren in de stad veel vrienden en vijanden die later vrienden worden, onder wie de goudvis van een orang-oetan en een gemene pitbull die met zijn kop onder water in een Venetiaans kanaal hangt. In meer dan 63 theaters.

Daar in dat land

Klucht om te huilen over de bewoners van een Russisch dorp aan het einde van de wereld, waar varkensvet geruild kan worden tegen wodka en het dorpshoofd een reisje naar een kuuroord mag vergeven. Tweede speelfilm van Lidia Boborva biedt wanhoop en levenslust in een armoedige wereld die ondanks alles onvergankelijk lijkt. Amsterdam: Rialto. Den Haag: Haags Filmhuis. Utrecht: 't Hoogt.

Dropouts

Licht romantische, licht realistische film van Will Wissink laat zien hoe drie daklozen overleven in Amsterdam tijdens de zomer van 1997, toen de Eurotop de stad zowel gezelliger als onverdraagzamer maakte. Regisseur gunt zijn hoofdrolspelers wat geluk voor verslaving en verbittering hun rechten weer opeisen. In Amsterdam: Cinecenter, Ketelhuis. Groningen: Poelestraat. Utrecht: the Movies.

My name is Joe

Bitterzoete film van Ken Loach over de onwaarschijnlijkheid van een goed leven in de achterbuurten van Engeland vertelt over de romance tussen een werkloze alcoholist en een welzijnswerkster met bindingsangst die zich beiden ontfermen over een aan de heroine verslaafd gezin. In meer dan 11 theaters.

En verder

De appel Leeuwarden: Filmhuis Leeuwarden; Claire Dolan Leeuwarden: Filmhuis Leeuwarden. Zaandam: De Fabriek; Door De Wind Gejaagd Amsterdam: Rialto Den Haag: Haags Filmhuis. Tilburg: Louis; Elizabeth Breda: Chassé. Eindhoven: Plaza Futura; Festen in meer dan 15 theaters; Gods And Monsters Gouda: Filmhuis Gouda. Hilversum: Filmtheater Hilversum; L'Eternite Et Un Jour Breda: Chassé. Groningen: Poelestraat. Nijmegen: Cinemariënburg; La vie rêvée des Anges in meer dan 9 theaters; Lola Rennt Amsterdam: Kriterion/Studio K, The Movies. Arnhem: Filmhuis Arnhem. Breda: Chassé. Den Bosch: Jeroen. Haarlem: Filmschuur; Saving Private Ryan Rotterdam: IMAX Theater; Shakespeare in love in meer dan 42 theaters; State Of Dogs Gouda: Filmhuis Gouda. Maastricht: Lumière.