Selectie: Radio

Andersdenkenden. NRC-columnist Henk Hofland en zangeres Frederique Spigt praten over de levensbeschouwing uit hun jeugd en de invloed daarvan op hun huidige leven. Radio 5, 21.02-21.22u.

De Avonden. Het uitzicht van grootmoeder van acht kleinkinderen Jet Cahen Elion in Vught en een verhaal van Arnon Grunberg. Verder de scenarioschrijver Bennie Roeters over zijn debuutroman Fins Plot, waarin een scenarist verzeild raakt in het scenario van zijn eigen leven en een gesprek met de Franse schrijver en voormalig huisarts Martin Winckler over zijn roman De Ziekte van Sachs. Het New-Yorkse duo White Hassle treedt op. Radio 5, 22.02-24.00u.

Een Leven lang. Gesprek met Egbert van Paridon (1920), regisseur en oprichter van de theatergroepen Puck, Centrum en auteur van het pas verschenen boek Liever geen Bloemen. Morgen, Radio 5, 14.02-16.00u.