Louvre opent tweede ingang

Misschien zijn de ergste wachtrijen voor het Louvre voorbij. Het grootste museum van Frankrijk heeft gisteren een tweede ingang in gebruik genomen. De Porte des Lions is te bereiken vanaf de Seine en uit de Carroussel-tuin. Het grote renovatie-project van het Louvre kreeg tien jaar geleden een vliegende start met de openstelling van de piramide van de Amerikaanse architect Pei. Sindsdien is de toestroom van het publiek overweldigend geweest. Na de renovatie van de Richelieu-vleugel (aan de kant van de Rue de Rivoli) en een groot aantal zalen van de Denon-vleugel (rivierkant) werd een tweede ingang dringend noodzakelijk. De nieuwe ingang geeft toegang tot de eerste verdieping van Denon, waar de Italiaanse en Spaanse schilderkunst is te zien. Op den duur hoopt men een derde ingang in gebruik te nemen, tegenover de Pont des Arts.