Geruzie Suri-profs komt voor rechter

De klucht rondom de tiende herdenking van de ramp met het toestel van de Surinaamse luchtvaartmaatschappij waarbij in 1989 de meeste voetballers van het Kleurrijk elftal om het leven kwamen, bereikt een climax in de rechtzaal. De Stichting Kleurrijk Mondiaal 2000 heeft een aanklacht wegens smaad en laster ingediend tegen de rivaliserende Stichting Kleurrijk 7 juni, die een voor morgen vastgestelde benefietwedstrijd van de Suri-profs tegen Feyenoord wegens organisatorische problemen moest uitstellen.

Maar ook Kleurrijk Mondiaal 2000 moest een herdenkingstoernooi in Den Bosch, waar Ajax zou optreden, schrappen. ,,Omdat het bestuur van FC Den Bosch is bezweken voor bedreigende, intimiderende telefoontjes van Suri-profs bestuurslid Sigi Lens'', zegt Roy de Miranda, voorzitter van Kleurrijk Mondiaal 2000. ,,Ajax heeft zich vervolgens teruggetrokken onder druk van Edu Nandlal van Kleurrijk 7 juni. Wij zullen bij de desbetreffende organisaties de schade claimen nu het evenement in Den Bosch niet doorgaat.''

Namens Kleurrijk 7 juni uit penningmeester en oud-voetballer Edu Nandlal, één van de elf overlevenden van de ramp, felle kritiek op de bestuursleden Hasnoe en De Miranda van Kleurrijk Mondiaal 2000. ,,Hasnoe heeft het Kleurrijk elftal slechts gebruikt om zichzelf te verrijken'', zegt Nandlal.

De Miranda wijst alle beschuldigingen van de hand. ,,Nandlal koketteert met zijn dwarslaesie en exploiteert het leed van de nabestaanden. Hij zou beter moeten weten.''