Expansie ABN in Azië

ABN Amro neemt een deel van de Aziatische activiteiten van de Bank of America over. De overnamesom bedraagt, inclusief een kapitaalinjectie, circa 400 miljoen gulden.

Dit heeft de bank vanochtend bekendgemaakt. ABN Amro neemt de particuliere activiteiten (onder meer hypotheken, autofinanciering en spaartegoeden) in India, Singapore en Taiwan over. In totaal krijgt ABN Amro de beschikking over zes vestigingen met 750 werknemers plus 230.000 nieuwe rekeningen- en nog eens eenzelfde aantal creditcardhouders in Taiwan. ABN Amro noemt de overname een unieke kans, omdat op deze manier de opbouw van het netwerk in die regio met jaren kan worden versneld. De activiteiten zijn nu al winstgevend: de kapitaalinjectie is volgens een woordvoerder bestemd om de activiteiten uit te breiden. ,,Bank of America doet hier om strategische redenen afstand van, niet omdat het slecht loopt.''

De bank is al lang in de drie landen werkzaam. In Taiwan zit ABN Amro al sinds 1980; bij de drie kantoren werken circa 650 mensen. In Singapore heeft de bank een kantoor, naast het regionale hoofdkantoor voor Zuidoost-Azië en Australië. Het aantal vestigingen in India bedraagt vier. De bank is al sinds 1921 in India actief en heeft er inmiddels vijfhonderd personeelsleden.