Engeland wint ook tweede duel bij WK cricket

Thuisland Engeland heeft ook zijn tweede poulewedstrijd bij het WK cricket gewonnen. In Canterbury werd Kenia met negen wickets verschil verslagen. Het grootste gevaar voor de Engelsen was dat het duel door de regenval niet kon worden uitgespeeld. Het weer zorgde voor het nodige oponthoud. Kenia, een B-land, kwam tot het respectabele totaal van 203 runs. Pas twee ballen voor het einde van de laatste en vijftigste over waren alle Afrikanen uit. Engeland passeerde de score van de tegenstander in de 39ste over, 204 voor 1. Nasser Hussain was bij de thuisploeg topscorer met 88 runs. De Keniaan Tikolo maakte 71 runs. Engeland, dat zaterdag favoriet Zuid-Afrika treft, heeft nog één zege nodig om zeker te zijn van de volgende ronde.

Sachin Tendulkar, de sterspeler van India, heeft het WK verlaten. De 26-jarige topbatsman keerde vanmorgen terug naar zijn vaderland wegens het plotselinge overlijden van zijn vader. India speelt vandaag in Leicester tegen Zimbabwe. Na de nederlaag in de openingswedstrijd tegen Zuid-Afrika kan de verzwakte ploeg zich geen nieuwe verliespartij veroorloven.