ECT beboet voor arbeidsongevallen

De economische politierechter heeft gisteren het containeroverslagbedrijf ECT veroordeeld tot boetes van in totaal bijna 100.000 gulden voor overtredingen van de arbeidsomstandighedenwet. Politierechter mr. Van der Lugt achtte bewezen dat ECT onvoldoende zorg had gedragen voor de veiligheid.

Er waren ECT 15 zaken ten laste gelegd die plaats hadden in 1997 en 1998. Daarbij zaten acht ongevallen, waarvan een met een dodelijke afloop. De hoogste boete werd geëist en conform de eis opgelegd voor het dodelijk ongeval. Een zeilschip dat op een boot van Brazilië naar Nederland was vervoerd, kantelde toen het werd uitgeladen. Daarbij overleed een werknemer. ECT heeft inmiddels onderkend dat de procedures voor het verwerken van ongewone lading veranderd moeten worden en heeft dit ook gedaan. ECT gaat niet tegen de uitspraak in beroep, aldus een woordvoerder. (ANP)