Spoorwegbonden vrezen banenverlies

De spoorwergbonden zijn teleurgesteld in minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat. De bonden hadden gehoopt dat de minister gisteren duidelijkheid zou scheppen over een werkgelegenheidsgarantie voor ongeveer 65 medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen in Groningen. Netelenbos verwees de bonden terug naar de provincie. ,,En daar komen we dus net vandaan'', zegy L. Vlek van FNV Bondgenoten. De bonden zijn bereid nog een keer met de provincie te gaan praten. ,,Komt er geen garantie, dan komen in het hele land acties'', voorspelt T. de Jong van de CNV Bedrijvenbond. De bonden vrezen dat tientallen mensen hun baan zullen verliezen door de privatisering van drie lijnen. Vlek: ,,Het speelt nu in Groningen, maar straks in het hele land. De minister wil de komende jaren 33 regionale lijnen privatiseren.'' (ANP)