Nieuwe nominaties voor Theo d'Or

Marjon Brandsma en Marieke Heebink zijn genomineerd voor de belangrijkste Nederlandse toneelprijs, de Theo d'Or. Brandsma dankt de uitverkiezing aan haar rol van Rakel in Na de repetitie (van Bergman) bij Toneelgroep De Appel; Heebink werd genomineerd voor haar rol van Constance Middleton in Een ideale vrouw (W. Somerset Maugham) bij Toneelgroep Amsterdam. De twee hebben slechts concurrentie te vrezen van Sylvia Poorta, die al eerder dit seizoen werd genomineerd voor haar rol van Ljoebov Ranjevskaja in De kersentuin (Tsjechov) bij De Trust. De kanshebbers op de Louis d' O, de mannelijke tegenhanger van de Theo d'Or, waren reeds bekend: Gijs Scholten van Aschat (voor zijn Hamlet-rol bij Het Nationale Toneel) en Lucas van den Eynde (voor de rol van Bruno in Cocu Magnifique bij het Toneelhuis).

Vier toneelproducties maken kans op de Toneel Publieksprijs 1998/1999. Het gaat om de voorstellingen De Hel van Grünfeld Theaterprodukties, Hamlet van Het Nationale Toneel, 't Gelag van Fred Delfgaauw/Impresariaat Angélique Finkers en Wilhelmina: Je Maintiendrai van Anne Wil Blankers e.a./Impresariaat Jacques Senf. Wie de prijs van 100.000 gulden wint, zal zondag 6 juni worden bekendgemaakt tijdens een gala-avond waarop ook de Louis en Theo d'Or worden uitgereikt. (ANP)