Internationale beurzen

LONDEN

De beurs van Londen herstelde zich vanochtend enigszins van het verlies van gisteren, voornamelijk veroorzaakt door de forse koersdaling op Wall Street. De FTSE-index in Londen ging vanochtend 32,9 punten omhoog naar 6233,14.

PARIJS

Ook de CAC-index in Parijs ging omhoog, met een half procent naar 4265,29. Cap Gemini was met 3,3 procent de opmerkelijkste stijger. Het fonds reageerde op de hogere Nasdaq beurs in New York, waarop veel technologiefondsen zijn genoteerd.

FRANKFURT

In Frankfurt kwam de DAX-index niet erg in beweging. Na het middaguur vertoonde de belangrijkste graadmeter van de Duitse beurs een lichte stijging, 14,16 punten naar 5128,63. Grootste stijger was DaimlerChrysler. Het autofonds steeg 2,43 procent naar 88,99 euro na bekendmaking dat de omzet van het bedrijf dit jaar vrijwel zeker boven de 300 miljard mark zal uitkomen.

NEW YORK

De effectenbeurs in New York is gisteren opnieuw lager gesloten. De Dow Jones-index sloot 59,85 punten (0,55 procent) lager op 10.853,47 punten. Vrijdag verloor de beursgraadmeter al ruim 193 punten (1,8 procent). Vandaag wordt duidelijk of het Amerikaanse centrale-bankenstelsel (Fed) de rente in de VS gaat verhogen. Grootste verliezers waren autoconcern General Motors en de bandenproducent Goodyear. De aandelen verloren respectievelijk 3,3 en 5,1 procent. Coca-Cola was met bijna 2,9 procent de grootste stijger.

TOKIO

De beurs in Tokio is vandaag lager gesloten. De Nikkei-index daalde 42,40 punten (0,25 procent) tot 16.378,62 punten. Grootste daler was Pioneer dat werd afgestraft voor zwakke jaarcijfers.

In Korea sloot de beursindex 1,6 procent hoger. In Hongkong waren de koersen gemiddeld 0,35 procent hoger. Hetzelfde gold voor Singapore.