Hyypiä naar Liverpool

De Fin Sami Hyypiä verhuist van Willem II naar Liverpool. De 25-jarige centrale verdediger tekende een contract met de Engelse club voor vier jaar. Hyypiä kwam sinds het seizoen '95-'96 uit voor de Tilburgers en stond nog onder contract tot medio 2002.

Volgens technisch directeur Van Geel stond de overgang van Hyypiä naar Liverpool al een tijdje vast. ,,Maar we wilden eerst zekerheid hebben over het bereiken van de Champions League. Nu dat binnen is, mag iedereen weten dat Hyypiä naar Engeland gaat.''

Volgens Van Geel is er een aantal redenen voor het vertrek van Hyypiä aan te geven. ,,Ten eerste is het voor de club een heel aantrekkelijke transfer. Zonder het bedrag te noemen, kan ik zeggen dat het een recordbedrag voor de club oplevert. Verder kan Hyypiä zich enorme verbeteren. Hij krijgt een fantastisch salaris, waar wij niet tegenop kunnen bieden. Bovendien is Liverpool voor hem altijd een droomclub geweest.''

Willem II gaat naarstig op zoek naar een vervanger. ,,Daar is nu ook wel wat geld voor'', aldus Van Geel. (ANP)