Herdenkingsduel Suriprofs gaat niet door

De wedstrijd tussen de Suriprofs en Feyenoord, ter herdenking van de SLM-vliegramp op 7 juni 1989 in Suriname, gaat donderdag niet door. Feyenoord en de organisatie hebben dat vanmorgen besloten. Het afblazen van het duel heeft onder meer te maken met de geringe publieke belangstelling.

Aan het besluit ging gisteren de nodige verwarring tussen alle betrokken partijen vooraf. De politie van Rotterdam had een negatief advies uitgebracht, nadat de wedstrijd vanwege de geringe belangstelling was verplaatst van De Kuip naar Woudestein. Feyenoord gaf vervolgens een persbericht uit dat het evenement was verboden wegens die verplaatsing. Volgens de woordvoerder van burgemeester Opstelten was de club echter te voorbarig geweest. Het stadhuis gaf wel toestemming. (ANP)