De zeven senatoren

M.C. Batenburg (80)

De oprichter van het Algemeen Ouderen Verbond zit namens het Nieuw Solidair Ouderen Verbond in de senaat. Stond als achtste op de AOV-lijst voor de Eerste Kamer, maar kwam toch met voorkeursstemmen in de senaat. Werd door zijn eigen AOV in 1995 als voorzitter aan de kant gezet.

Zelf houdt hij toenmalig Tweede-Kamerfractievoorzitter Nijpels daarvoor verantwoordelijk. ,,Het naar voren schuiven van mevrouw Nijpels is een grote vergissing geweest. Had ik destijds maar beter opgepast.'' Zijn ,,drang om ergens richting aan te geven'' komt naar eigen zeggen door de ,,teleurstellingen'' in zijn leven, zoals ziekte en een identiteitscrisis. Na scheuringen in de ouderenpartij richtte hij eind 1997 het NSOV op. Na deze week stopt hij als senator.

Batenburg was tussen 1948 en 1970 personeelschef bij achtereenvolgens de Zuid-Hollandsche Bierbrouwerij en Philips. In maart 1984 is Batenburg met pensioen gegaan. Hij woont met zijn vrouw in bejaardenhuis Peppelrode te Eindhoven.

    • Kees van der Malen
    • Gijsbert van Es