De zeven senatoren

Ir. M. Bierman (59)

Stedebouwkundige vol ecologische plannen en ideeën, met ruime ervaring in het actiewezen: als oprichter van de Vereniging tot Behoud van het IJsselmeer, van de milieu-organisatie Gras en als lid van de actiegroep De lastige Amsterdammer. Werkt als coördinator ruimtelijke ontwikkeling bij het wetenschappelijk instituut SISWO in Amsterdam.

Heeft zijn zetel in de Eerste Kamer te danken aan een aantal provinciale partijen, waarvan enkele samenwerken met De Groenen. Als lijsttrekker van die partij haalde hij geen zetel in de Tweede Kamer. Is betrokken bij het opzetten van een landelijke organisatie voor lokale en provinciale groeperingen. Praat ook mee in de kringen die bezig zijn met de oprichting van een nieuwe landelijke partij, Leefbaar Nederland – een initiatief van ex-PvdA'er Jan Nagel en de Utrechtse zanger/raadslid Henk Westbroek. Heeft zich in de Eerste Kamer sterk gemaakt voor meer overheidssubsidie en televisiezendtijd voor nieuwe politieke partijen en groeperingen. Maakt goede kans terug te keren in de nieuwe Eerste Kamer.

    • Kees van der Malen
    • Gijsbert van Es