De zeven senatoren

J.W. Verbeek (64)

Geboren Rotterdammer en actief geweest in een reeks functies in de regio Rotterdam: lid van de Rijnmondraad, voorzitter van de regionale omroep. Is nu vice-voorzitter van de Stichting Humanitas te Rotterdam. Verbeek vervulde tussen 1963 en 1988 diverse directiefuncties in het bedrijfsleven, onderbroken door een directeurschap bij het facilitair bedrijf van de NOS tussen 1977 en 1984.

In de jaren zeventig en begin jaren tachtig was hij lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland, de laatste jaren als fractie-voorzitter. Sinds september 1983 is hij lid van de Eerste Kamer. Heeft als enige van de vijf dissidente VVD-senatoren nog geen koninklijke onderscheiding. Kreeg wel de Wolfert van Borselenpenning van de gemeente Rotterdam.

Verbeek studeerde economie in Rotterdam en Brussel en volgde seminars aan de Harvard Business School. Keert, tot zijn eigen teleurstelling, niet terug in de nieuwe Eerste Kamer. Moet wijken voor zijn stadgenoot U. Rosenthal, hoogleraar bestuurskunde.

    • Kees van der Malen
    • Gijsbert van Es