Opnames film verhinderd

De inwoners van het dorp Stavenisse op Tholen hebben dit weekeinde de geplande opnames voor de film Wilde Mossels van debuterend regisseur Erik de Bruyn met een handtekeningenactie verhinderd. Eerder verhinderden inwoners van Bruinisse opnames wegens verstoring van de zondagrust.

De Bruyn had van de gemeente Stavenisse een vergunning gekregen om zaterdag de plaatselijke begraafplaats te gebruiken voor opnames. Dat onder de voorwaarde dat hij een borgsom van 5000 gulden zou betalen en in een plaatselijk huis-aan-huisblad een aankondiging zou zetten. Na deze publicatie van deze aankondiging kwamen de inwoners van Stavenisse in actie. Van de 1500 inwoners waren er 800 tegen, waarna de vergunning één dag voor de opnames werd ingetrokken. De Bruyn vond op het laatste moment een alternatieve locatie in Noord-Brabant.

Wilde Mossels gaat over drie Zeeuwse jongens die dromen van een ander leven buiten Zeeland. De film zou voor het eerst te zien moeten zijn tijdens de Nederlandse filmdagen in Utrecht, in september. (ANP)