Liberalisering banksector Singapore

Singapore heeft vandaag een vergaand liberaliseringsprogramma voor zijn commerciële banksector aangekondigd. De komende vijf jaar wil de regering van de eilandstaat de toegang tot de banksector flink uitbreiden. Zo wordt onder meer de beperking opgeheven dat buitenlandse banken een belang van maximaal 40 procent in Singaporese financiële instellingen mogen hebben. Verder wil de MAS onder meer een nieuwe categorie banklicenties voor buitenlandse banken invoeren, het aantal zogeheten `restricted banks' (banken die een beperkt aantal produkten mogen aanbieden) vergroten en meer flexibiliteit toestaan aan off-shore banken. ,,Singapore doet het beter dan veel andere landen in deze regio, maar niet goed genoeg om serieuze concurrentie te vormen voor financiële centra als Hongkong en New York'', zei bestuursvoorzitter J. Kalff van ABN Amro eerder dit jaar. (Max Christern in Singapore)

    • Max Christern